- Horses are our silent partners -

When we learn their language,
this partnership grows strong

Vraag jij je wel eens af wat je paard jou duidelijk wil maken als hij steeds schrikt in die ene hoek in de bak?
Of waarom jouw paard niet alleen achter kan blijven in het weiland?

Wanneer jij werkt, traint of omgaat met paarden is het belangrijk om te weten hoe een paard communiceert.

Dat helpt jou in de training, maar je bouwt ook een veel inniger band op met je paard.

Een basis van vertrouwen is veiliger, maar ook plezieriger voor jullie allebei.

De cursus ‘Paardentaal’ geeft jou die kennis om je paard beter te begrijpen en beter samen te gaan werken!

Marijke Beens
Marijke Beens
Lees verder
Daniëlle heeft veel inzicht en kennis van paarden. Ze werkt fijn in de omgang met paarden en heeft veel geduld. Ze weet waar ze mee bezig is en kan goed het gedrag van het paard aflezen. Er is geen sprake van dwang in haar trainingsmethode en ze kan heel fijn in jip-en-janneketaal uitleggen. Echt een aanrader als je hulp nodig hebt of een goede instructeur zoekt voor grondwerk of vrijheidsdressuur!
Thea van Hoorn
Thea van Hoorn
Lees verder
De hoogste score is nog te laag voor Daniëlle. Ze is een topper. Na een aantal jaren worstelen om contact te krijgen met mijn paard en een gebroken rug tot gevolg, is 8 weken geleden Daniëlle op mijn pad gekomen. Ik heb diverse trainsters gehad, maar die konden geen van allen mijn paard Jack uit zijn schulp halen. Jack sprong met het longeren op mij af, heeft mij diverse malen gebeten. Ik heb op het punt gestaan om hem te verkopen. Want ik dacht ik heb geen 'klik' met hem. Anderen vonden hem dominant. Maar ik kon hem niet verkopen. Hij is zo lief. En ik voelde gewoon dat hij met zijn gedrag iets aan mij wilde vertellen. Dit heb ik ook met de diverse trainsters besproken. Maar zij begrepen Jack en mij niet. Alles moest op druk. En toen kwam Daniëlle.
Annemarie Wernink
Annemarie Wernink
Lees verder
Ik volg nu al lang lessen van Daniëlle en wil hier zeker mee doorgaan. Om alle oefeningen te verfijnen, nog meer bij te leren. Maar vooral ook omdat ik nog steeds merk dat het gedrag van mijn paard en onze band ten goede blijft komen. Ook als je maar een paar losse lessen neemt of een pakket dan denk ik dat je in een paar weken enorm veel van haar op kan steken waar je blijvend profijt van hebt. Daniëlle legt supergoed uit en kan zich echt helemaal in een paard verplaatsen. Zij leest soms in zijn ogen dingen die mij nog niet waren opgevallen. Daniëlle is in haar werk super enthousiast, maar tegelijk ook serieus en brengt dat over op de dieren waar ze mee werkt. Als je les hebt met je paard, heb je beiden les, jij en je paard leren er van. Kortom, een aanrader voor iedereen!
Vorige
Volgende

In deze cursus leer je

Het gedrag van jouw paard beter te lezen en te begrijpen. Je krijgt meer inzicht in de emoties, lichaamstaal en intelligentie van het paard. Door deze cursus zal je minder miscommunicaties met jouw paard ervaren en kan je problemen gerichter oplossen, omdat je begrijpt hoe het paard de wereld ervaart. 

We roepen vaak, ach, kon hij maar praten. Maar praten dat doen ze volop. Enkel in een andere taal. Hoe fijn is het wanneer je hun taal leert begrijpen.

Spelende hengsten

Deze cursus is voor jou wanneer je:

regelmatig verzucht, kon mijn paard maar praten...

Waarom doet hij wat hij doet en wat bedoelt hij daarmee?

Niet begrijpt waarom jouw paard zo boos reageert

Hebben paarden emoties? Zo ja, welke en hoe beleven ze hun emoties?

denkt dat paarden niet zulke hele slimme dieren zijn

Binnen onze training vragen we veel van de cognitieve vermogens van het paard. Wat is eerlijk om te verwachten?

gelooft dat jouw paard continu schrikt van helemaal niets

Schrikken paarden werkelijk van niks of zien ze dingen die wij niet zien?

Na deze cursus...

Kan jij jouw paard lezen. Je begrijpt zijn gedrag en snapt wat hij wil en bedoelt. Ook heb je inzicht gekregen in zijn (cognitieve) intelligentie, zintuigwaarnemingen en emoties waardoor je de gedragingen van jouw paard beter kan plaatsen. 

Doordat je jouw paard beter begrijpt kan je beter anticiperen op zijn gedrag en zal jullie band dieper, sterker en vertrouwder worden. Jouw paard voelt zich gehoord. Hij weet dat jij hem begrijpt en rekening houdt met hem en zijn emoties.

Dit zorgt voor meer wederzijds vertrouwen en respect en dus een veiligere omgang met jouw paard.

"Two feet move our body. Four feet move our soul."

Complete cursus over paardentaal en gedrag

Wat onder andere aan bod komt

Met zintuigen neem je de wereld waar en de manier waarop je de wereld ervaart beïnvloed het gedrag. Gedrag uit zich o.a. door middel van lichaamstaal. In de cursus besteden we veel aandacht aan zintuigen en lichaamstaal.

Emoties sturen voor een heel erg groot deel ons gedag, zowel van mensen, als van dieren. Wanneer je inzicht krijgt in de emotionele belevingswereld van een paard ga je ook zijn gedrag beter begrijpen.

Hoe intelligent is het paard? Zijn ze dom, zoals vaak wordt beweerd? Of zijn ze slimmer dan wij denken? Hoe is hun cognitieve vermogen? Op welke manieren kunnen ze informatie verwerken? Je leert het in deze cursus.

"If you have gained the trust of a horse, you have won a friend for a lifetime".

Hoe het werkt

Bij aanschaf van deze cursus krijg je direct toegang tot alle informatie en deze toegang behoud je zolang de cursus beschikbaar blijft.

In principe dus levenslang

Ook krijg je toegang tot de besloten facebookgroep.

Ga vandaag nog aan de slag!

Wil je meteen aan de slag om je kennis over paardentaal te verbeteren? Meld je dan nu nog aan voor de cursus 'Paardentaal'.
Je krijgt meer inzicht in de emoties, intelligentie en lichaamstaal van je paard en kunt veiliger, maar ook met een betere band aan het werk met jouw paard.

Boordevol kennis, informatie en inzichten 

die jou leren je paard beter te kunnen 

lezen en begrijpen.

Handige tools en voorbeelden 

om direct aan de slag te gaan 

met jouw eigen paard(en).

Niet alleen tekst, maar ook stapels 

voorbeelden, video’s en foto’s 

om de kennis te verduidelijken.

Martine van Loon
Martine van Loon
Lees verder
De cursus 'Paardentaal' staat boordevol informatie over hoe paarden met ons communiceren. Je leert de kleinste signalen herkennen en kunt die direct inzetten voor je eigen training. Het is niet alleen droge kennis, maar ook goed inzichtelijk gemaakt met veel foto's en video's. Ook kun je met de werkboeken aan de slag om je opgedane kennis te testen. Een absolute aanrader voor iedereen die omgaat met paarden!
Francisca van den Boom
Francisca van den Boom
Lees verder
Ik heb nu een paar modules doorlopen van de cursus Paardentaal en ik kan het iedereen aanraden. Wat ik er erg leuk aan vind is dat je door middel van opdrachten je kennis kunt toetsen aan het einde van een module. Heel leerzaam en voor mijzelf vind  ik dit een prettige manier van leren! Het blijft beter hangen, je slaat het beter op. Wat ik nu in de modules lees en leer is echt een verrijking; zoveel verdieping. Ik hoop dat meer mensen zichzelf dat plezier doen, maar zeker naar het paard toe! Dat verdienen ze.
Vicky Lommatzsch
Vicky Lommatzsch
Lees verder
Als groot paardenliefhebber, ben ik ervan overtuigd dat we nooit uitgeleerd zijn over deze wonderlijke diersoort. En bijleren doe je sowieso met deze schitterende cursus Paardentaal, die wat mij betreft, verplicht zou mogen zijn voor iedereen die met paarden wil omgaan, werken of trainen en voor wie paarden wil houden. Ik volgde Daniëlle al geruime tijd via haar leuke en interessante video’s en neem sinds kort ook online les bij haar. Ik wist dus enigszins wel dat ik me aan veel goeds kon verwachten bij aanvang van de cursus. En opnieuw laat Daniëlle haar talent zien om de dingen heel begrijpbaar uit te leggen zodat het toegankelijk is voor iedereen.  De cursus leest als een goed boek dat je niet aan de kant wil leggen en de oefeningen op het einde van elk hoofdstuk zijn een leuke afwisseling die je motiveren om nog aandachtiger te lezen.  Je leert zoveel bij en belangrijker nog, het helpt je meteen om je paard beter te begrijpen en die magische band met je beste vriend nóg sterker te maken. Want daar doen we het voor, toch?
Vorige
Volgende

Cursus Paardentaal
Leer de taal van het paard

Leer je paard beter begrijpen!
Tijdelijk met 20,- euro korting

Verbeter deze zomer nog de band met jouw paard met de cursus ‘Paardentaal’. Tot en met 31 augustus krijg je maar liefst 20,- euro korting!